Vigyázó szemetek Prágára vessétek!

Dental Cowboy

Bunkó ABC 21.: Konfekciós per

A bunkóság eleven, mindennapi valóság.

2018. november 21. - drbraunitzergabor

Valójában: koncepciós per. És akkor már sértettje. És akkor már Gruevszki. Ha már annyira védi. Egyébként nekem erről az jutott eszembe, amikor a hormonális elmebajban égő szerelmesek kiírják egymásnak facebookon nyilvánosan, hogy "szeretlek kicsim"- ha már annyira,  akkor kirakhatnád azt a kurva vesszőt megszólításban... Mindegy.

A koncepció szó a latin conceptio (elképzelés, ötlet) szóból ered, a koncepciós per pedig ennek megfelelően olyan peres büntetőjogi eljárás, ami a törvényesség látszatát igyekszik kelteni, de valójában "elképzeléseken, ötleteken" alapszik, tehát a vád kitalált. Célja általában politikai leszámolás, Európában az egész XX. században népszerű jogi műfaj volt, viszonylag kevesek örömére. A KONFEKCIÓ kifejezés szintén latin eredetű, a confectio szó magyaros változata, és szintén igen jól tükrözi azt, amire használják, már amikor persze tudják, hogy mire kell. A latin eredeti azt jelenti: "ami meg van csinálva, ami el van készítve." A magyarban "tömeggyártott szabványos ruhadarab" jelentésben terjedt el. Vegyük azért észre, hogy abban az értelemben a koncepciós per is konfekciós, hogy "előre meg van csinálva", de élek a gyanúval, hogy a kommentelő azért ilyen mélységekig nem merült a latin nyelv idegenszívű fertőjében.   

Állandó szállítóm, Gábor ébresztette fel ezzel a remek - valószínűleg kormánypárti-  találattal a blogot Csipkerózsika- álmából. Köszönet érte!

 


koncepc.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dentalcowboy.blog.hu/api/trackback/id/tr5314385682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása