Vigyázó szemetek Prágára vessétek!

Dental Cowboy

Mentők #3 és #4

Két meglehetősen eseménytelen rész

2019. január 12. - drbraunitzergabor

A sorozat korábbi dinamikája erre a két részre annyira kifullad (pl. sehol egy halott gyerek), hogy bőven lehet ezt a két részt egy postban tárgyalni, még sok is neki. 

A legérdekesebb történés (egy elég uncsi buszbaleseten kívül) kb. az, amikor Jandera apja megkattan a felesége halála után, és arab esküvői menetnek képzeli magát:

 A feleség halálával kapcsolatos előzmény, hogy Janderát egy kocsmai verekedéshez hívják, ami - ki gondolta volna- abban a szállodában történik, ahol az 1. részben vakbéllel operált nő dolgozik. A nő gyorsan rá is nyomul Janderára, de valami nagyon erőszakos módon, tulajdonképpen kierőszakol magának egy randevút. Jandera se rest, ha már így van: 

ráveszi a nőt, hogy szerezzen neki feketén gesztenyét. 

 

A Prága-szerte hiánycikknek számító termény azért olyan fontos, mert a fentebbi videóban lövöldöző Id. Jandera felesége haldoklás közben kifejti, hogy gyerekkorában mindig attól lett jobban, ha kapott az apjától sült gesztenyét. A tény persze az, hogy a gyomorrákon az sokat nem segít, de azért meg kell próbálni. Ifj. Jandera pedig azért szorgoskodik az ügyben, hogy egy kis csempészgesztenyéért cserébe az apja hátha visszavonná a kitagadást. A nő különben végül "repülőtéri kapcsolatai" segítségével "egyenesen Párizsból" szerez két kilót, ami olyan mennyiség, hogy cserébe Jandera kénytelen lefeküdni vele, meg elvinni a papa feleségének a temetésére, ahol mindenki Jandera menyasszonyának nézi. A nő célja láthatóan ez is volt. 

Orvosi fronton is van azért ez-az. Például

Skalka doktor epilepsziának diagnosztizálja a cukorbetegséget.

 

A néni csak majdnem hal meg, és minden jó, ha a vége jó. Megegyeznek, persze, hogy ez bárkivel megeshet, meg hát amúgy is sebész lenne eredetileg, de azért az is felmerül, hogy az ilyen kínos bakik elkerülésére kellene továbbképzés, esetleg külföldön is. Itt persze felmerül egy probléma: sokan azért szolgálnak a mentőknél, mert másutt politikai okokból nem szabad nekik. Így járt szegény Mádr doktor is:

 Szóval ez a két rész csak a szokásos szocialista állóvíz. Az ötödik kicsit jobb, már nézem, hamarosan jelentkezem vele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dentalcowboy.blog.hu/api/trackback/id/tr1214557532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása