Vigyázó szemetek Prágára vessétek!

Dental Cowboy

Mentők #5

Gáz

2019. január 13. - drbraunitzergabor

A nagypapának természetesen semmi gondja nem származik abból, hogy puskával szétlődözte a plafont- nyilván ez a nyolcvanas évek Csehszlovákiájában mindennapos volt. Minthogy pedig se a rendőrség, se az elmekórház nem szólítja magához a performance után, inkább beöltözik Csintalan Sándornak, és Prágában folytatja a hentes praxist (a képen). 

csintalan.jpg

A képen amúgy éppen a vakbélműtött gesztenyés nővel cserél eszmét, abban a reményben, hogy a nő a menye lesz. Utóbbi abban mesterkedik, hogy szerez egy lakást, hogy ott összeköltözhessen Janderával, de a volt férje (aki vissza akarja szerezni) csúnyán kicseszik vele: kerít neki egy lakást, elég jó helyen, csak azt felejti el mondani, hogy ott ő az ún. társbérlő, amely körülmény alkalmat ad arra, hogy alsógatyában  betrappoljon, amikor Jandera épp randira jön. Janderát leginkább az zavarja a helyzetben, hogy közös a wc, és így le is passzolja a nő lakhatási ajánlatát. Az kicsit próbál bűntudatot kelteni, hogy ő mennyit költött erre, meg suvickota a padlót, stb., de a doktor hajthatatlan, és azért azt a nő se gondolhatja komolyan, hogy a volt férje meg az új faszija egy helyen szarjanak. A rész végére aztán mégsem derül ki egyértelműen, hogy akkor hogyan lesznek a lakásviszonyok. 

Képben van megint Eva is, Jandera volt szeretője, az orvosnő, akinek a felső tízezres szülei vannak. Nagy nekikeseredésében, hogy Jandera elment a kórházból, azóta már két faszival is összeállt, ebben a pillanatban pedig éppen Vajna Tímea előképe: házasodik a nála úgy 40 évvel idősebb Hudek főorvossal, akinek amúgy megmondja, hogy neki Jandera kellene, csak hát az most nem elérhető. Ezen a képen éppen erről beszélgetnek az ifjú házasok: 

hudekfoorvos.jpg

Jandera mindeközben megment egy öregembert, aki a gáztűzhely nem rendeltetésszerű használata útján kíván öngyilkos lenni. Aztán rögtön szemrehányást is tesz magának, hogy végül is az öreg meg akart halni, milyen jogon szólt ő ebbe bele. Ezen kicsit eldiskurálnak a mentőben, amit az öregember kutyája is figyelmesen követ:

doggo.jpg

Maga a baleset egyébként nagyon izgalmas, hiszen expressis verbis megállapítást nyer, hogy a kutya még időben kitörte az ablakot, tehát volt szellőzés, így a gáz leginkább kifelé ment. A kutyának természetesen semmi baja olyan mennyiségű gáztól, ami az öreget elvileg totálisan kiütötte. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dentalcowboy.blog.hu/api/trackback/id/tr214559362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása