Vigyázó szemetek Prágára vessétek!

Dental Cowboy

Kórház a város szélén 13.

2018. július 07. - drbraunitzergabor

Na végre! Visszatértek a dolgok a régi kerékvágásba!
Először is érkezik két új arc, az egyik Peterka doktor, aki fiatal, bunkó, és egyáltalán nem tud műteni. Már az első varrata sem sikerül, de azért rábízzák azonnal az éjszakai ügyeletet. (Strosmájer előrelátó, sutyiban mindenkinek megadja a telefonszámát, mert tudja,mi lesz- de azért persze rábízzák a srácra az ügyeletet) Ahogy sejteni is lehetett, Peterka az első adandó alkalommal elbasz mindent, amit lehet, a beteget FÉL ÓRÁN BELÜL újraaltatják, hogy Strosmájer megcsinálhassa a műtétet rendsen. Ilyen gyorsan még senkit nem altattak újra!
A másik jövevény egy körzeti orvos. Hatvan körüli nő, aki az idősebb Sova körzetébe érkezik (a képen). Stílszerűen az út szélén stoppolva kíván eljutni Tynystébe, ami sikerül is neki végül. Stílszerűen, mondom, mert igen gyorsan kifejti a lehető legszélesebb közönségnek, hogy ő Csehszlovákiában kb. már mindenkivel lefeküdt. Ennek a szuperképességnek aztán hasznát is veszik, mert kiderül, hogy többek közt azzal a professzorral is voltak altesti ügyletei, aki az ifjabb Sova tudományos előmenetelét le tudja zsírozni Blazej ellenében. A doktornő be is veti bájait (vagyis inkább ezek emlékét), és csodák csodája, Sova elől elhárulnak az akadályok. 
Blazej közben teherbe ejti azt a nővért, akit egyszer már kirúgatott az osztályról, a viszonyukra tekintettel. Mivel Blazej nem nagyon hasonlít a nővér férjére, Irina nővér az abortusz mellett dönt, de ez para, mert az abortuszbizottság előtt meg kell mondani, ki az apa. Hunková nővér, egy zseniális huszárvágással, saját férjét igyekszik meggyőzni, vállalná már el a bizottság előtt, hogy ő az apa. Mégse égjen már az a szegény Blazej, mint a Reichstag. A férj, aki persze Robert Redfordra hasonlít még mindig, diszkréten időt kér, de az arckifejezésén látszik, hogy Hunkovát leginkább egy beteg, perverz reteknek tartja, hogy ilyen szarokra akarja rávenni.
Az inszeminált doktornő rájön, hogy Strosmájer szívbeteg, amiről annyira meghatódik, hogy elsírja magát, és felhívja az ér- vagy agysebészt, és biztosítja arról, hogy egyszer majd meghívja magához. 
A műtő környékén továbbra is fullban megy a cigi és a pia. Élni tudni kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://dentalcowboy.blog.hu/api/trackback/id/tr4314098875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása