Vigyázó szemetek Prágára vessétek!

Dental Cowboy

Mentők #6

Találmány

2019. január 14. - drbraunitzergabor

Az epizód központi szereplője az alábbi képen látható találmány:


infuzios.jpg 

Igen, ez egy infúziós állvány, amit a kocsira szerelnek kívülről, és menet közben is ott van. Ebből kapja a beteg az infúziót. Fanda (a bajszos fazon) az után eszkábálja össze, hogy rögtön a rész elején valaki a kocsiban vérzik el, mert nem tudnak neki volumenpótlást adni. Aztán kiderül, hogy ez elég gyakran meg szokott történni, ki is számolják szép akkurátusan, hogy évente hányan halnak meg azért, mert nem lehet a mentőautóban infúziót adni (ennél azért az 1980-as években már Magyarország is jobban állt, viszont a statisztikázgatásnak olyan a hangulata, mint amikor a Szomszédokban nagyon népnevelni akartak). Eleinte azzal próbálkoztak, hogy a mentőápoló a feje fölé emelte az üveget (egy bizonyos magasságnál fentebb kell lennie, hogy jöjjön belőle a cucc), de a mentőautó (Skoda 1202, eredetileg családi kombi) ehhez nem volt elég magas, és egy idő után ezért nem jött semmi. Így jutott el Fanda ehhez a vérbeli

csehszlovák megoldáshoz.  

 

Amúgy semmi extra, Janderáért a két nője brutális küzdelmet folytat, ami különösen akkor élesedik ki, amikor a gesztenyés rájön, hogy az orvosnőnek, aki hozzáment a 70 körüli professzorhoz, még mindig van lakáskulcsa. Ezért a sajátját teátrálisan visszaadja, de Janderát ez különösebben nem hatja meg, mert éppen súlyosan ittas (a mentőállomás vezetőjének születésnapja volt). Eva folyamatosan azzal traktálja Janderát, hogy kísértsék meg együtt a sorsot, de a jelek szerint Jandera nincs már különösebben ráizgulva (illetve annyira le van részegedve, hogy úgyse menne neki).

A legifjabbik Jandera is a lázadás útjára lép: hegedűtanári képesítését frissen megszerezve elszerződik lóápolónak.    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dentalcowboy.blog.hu/api/trackback/id/tr6714561982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása